21 Mei 14:45

Vorige week zaterdag was een extra bijzondere dag voor onze pupil van de week Mark Klein. Niet alleen mag hij aantreden als pupil van de week, maar dan ook nog eens tijdens de laatste wedstrijd bij Zalk 1 van papa Gert-Jan.

Voordat ons interview begint, staat onze 6 jarige pupil al vol energie te trappelen om met de heren Zalk 1, en in het bijzonder zijn papa, het veld op te gaan voor de warming-up. Het is natuurlijk ook wel een spannende dag, maar uiteindelijk blijkt het, het missen van het uitje naar de Leemkule zeker waard!

Sinds dit seizoen mag Mark uitkomen voor JO7 als... tsja alles eigenlijk wel, maar aanvaller zijn gaat het beste! Aanvallen vindt Mark dan ook het allerleukste van voetbal: 'aanvallen en de bal van de anderen afpakken!' aldus Mark. Tijdens trainen speelt onze pupil het liefst partijtjes en het minst leuk zijn 'de stomme spelletjes met de bal'. En toch zullen deze spelletjes wel zo hun vruchten afwerpen, want Mark zijn mooiste moment met zijn team was nog maar vorige week: 'Toen hebben we dik gewonnen; 12-0!'. Dat zijn inderdaad nog eens dikke standen.

En dan de inmiddels bekende vraag 'wie mag zich de beste voetballer van Zalk noemen?' Een even bekend antwoord klinkt; Michel Hamer. Ik schrijf keurig het antwoord op en wil de volgende vraag als stellen als twee glunderende ogen me aankijken en Mark 'en papa!' toevoegt aan zijn antwoord. Met een glimlach noteer ik ook dit antwoord en vraag waarom zij de beste zijn. Mark bestudeert even het plafond en komt dan met een helder antwoord: 'Nou, Michel is gewoon heel goed en kan goed scoren. En papa is heel snel'.

Even dwalen we af over hoe snel Mark zelf is en gaan dan door naar de volgende vraag, welke al even bekend is als zijn voorganger. 'Welke voetbalclub in Nederland vind jij het beste?' Heel resoluut klinkt er 'Ajax', ik schrijf keurig en met lichte tegenzin dit antwoord op. Als ik weer opkijk, zie ik dat Mark keurig heeft gewacht tot ik uitgeschreven ben en klinkt er; 'en Zalk en PSV en Feyenoord!'. Een imposant rijtje inderdaad. Maar de grote vraag, wie is er nou echt de allerbeste, en welke vraag is dan meer actueel dan 'Wie wordt er dan zondag de kampioen?' Hier moet even flink over nagedacht worden, en wederom wordt het plafond bestudeerd. Uiteindelijk moet ik een pijl trekken van 'Ajax' naar het woord 'kampioen'.

Maar snel door naar de slotfase, dus ik vraag aan Mark wie hij denkt dat er vandaag gaat winnen. Ook hier moet flink over nagedacht worden. Bijna verschijnt er een diepe denkrimpel op Mark's voorhoofd, alsof hij alle wedstrijden van afgelopen seizoen in zijn hoofd afspeelt en analyseert om zo tot een weloverwogen antwoord te komen. Geheel tegen mijn verwachting in luidt het antwoord: 'die anderen gaan winnen denk ik. De stand weet ik niet.'

Gelukkig is Mark een veel betere voetballer dan dat hij voorspeller is, want naast Feyenoord mogen ook de heren van Zalk 1 het seizoen afsluiten met een mooie overwinning. Desalniettemin mocht de voorspelling de pret niet drukken en heeft Mark een leuke dag gehad en beter kun je een seizoen niet afsluiten lijkt mij!

Tot volgend seizoen!

2017-05-21 15:07:01